×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

حمایت بی‌سابقه: حمایت از #داستان_ما_یکیست از جانب صدها میلیون مخاطب در سراسر جهان
1402/05/11

برگرفته از: //news.persian-bahai.org/1686

حمایت بی‌سابقه: حمایت از #داستان_ما_یکیست از جانب صدها میلیون مخاطب در سراسر جهان

۱۰ مرداد ۱۴۰۲ (۱ اوت ۲۰۲۳)

جامعه جهانی بهائی، ژنو- در یک واکنش جهانی فوق‌العاده، کمپین #داستان_ما_یکیست تنها در چند هفته پس از آغاز با صدها میلیون بازدید در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی شاهد سطوح بی‌سابقه‌ای از حمایت بوده است. موجی از بیانیه‌ها از طرف مقامات سازمان ملل متحد، مسئولان بلندپایه، وزرای دولت‌ها، نمایندگان مجلس، برندگان جایزه صلح نوبل، چهره‌های سرشناس، افراد برجسته، عموم مردم در ممالک مختلف و حتی زندانیان سیاسی عقیدتی در ایران به طنین کمپین افزوده است.

موضوع کمپین که بر محور مفهوم سرنوشت جمعی است، نمادی از دعوت به وحدت است و از همگان می‌خواهد که خود را همچون تار و پودهای در هم تنیده‌ طرحی متنوع، اما واحد و بهم‌پیوسته ببینند. پیام تاثیرگذار این کمپین یک‌ساله، بینشی مشترک برای ارزش‌ها و اصول بنیادین، به‌ویژه تحقق برابری جنسیتی و چشم‌اندازی مشترک برای آینده‌‌ای پربار است.

 

سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو می‌گوید: «چهار دهه پیش، زمانی که حکومت ایران ۱۰ زن و دختر را به‌خاطر اعتقاد به آئین بهائی در شیراز به طرزی بی‌رحمانه اعدام کرد، فکر می‌کرد که نام آنها را از تاریخ پاک می‌کند.»

«نمی‌دانستند که دهه‌ها بعد، آن اقدام بی‌رحمانه‌ وحدت ایجاد می‌کند و نام آنها در سراسر جهان به عنوان نماد تعهد به اصل برابری شناخته می‌شود و میلیون‌ها نفر نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان، داستان این زنان را داستان خود خواهند دانست. کمپین «داستان ما یکیست» با عمیق‌ترین آرزوهای مردم سراسر جهان برای روی آوردن به وحدت به جای تفرقه و دیدن بهم‌پیوستگی داستان‌هایمان همخوانی دارد. این پیامی قاطع به حکومت ایران است که بی‌عدالتی و ریختن خون بیگناهان هرگز راه به جایی نخواهد برد.»

جامعه جهانی بهائی (BIC) ۱۸ ژوئن کمپین جهانی یک ساله #داستان_ما_یکیست را به مناسبت چهلمین سالگرد اعدام ۱۰ زن بهائی در شیراز در ایران که همگی به دلیل اعتقاداتشان در یک شب به دار آویخته شدند، راه‌اندازی کرد. این سالگرد و کمپین به تمام زنان ایرانی تقدیم شده که فارغ از اعتقاد و پیشینه‌شان، آرزوی برابری جنسیتی در کشور را داشته‌اند و همچنان در مسیر عدالت‌خواهی کوشا هستند.

این کمپین برای بزرگداشت این ۱۰ زن و همچنین تمامی زنان ایران دعوت به ارسال آثار هنری، بیانیه‌های عمومی و برگزاری رویدادهای بزرگداشت کرد. دریافت آثار همچنان ادامه دارد و روزانه در صفحه اینستاگرام کمپین منتشر می‌شوند.

  • » کمپین «داستان ما یکیست» با عمیق‌ترین آرزوهای مردم سراسر جهان برای روی…

کمپین #داستان_ما_یکیست تا کنون حدود ۲۵۰ میلیون مخاطب در بیش از ۳۳ زبان را جذب کرده است. طوفان جهانی توییتری که هجدهم ژوئن برگزار شد، در ایران و همچنین هشت کشور دیگر در چهار قاره در استرالیا، کانادا، هند، ایرلند، هلند، نروژ، سوئیس و بریتانیا ترند شد.

از نکات برجسته این کمپین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: موجی از بزرگداشت‌ها در سراسر جهان ارسال آثار هنری از سراسر جهان؛ بیانیه‌های عمومی از چهره‌های شناخته‌شده و پوشش رسانه‌ای و مستندهایی که مخصوص این سالگرد و کمپین تولید شدند.

در ادامه نمونه‌هایی از واکنش‌ها به کمپین #داستان_ما_یکیست را می‌توانید مشاهده کنید.

موجی از بزرگداشت‌ها در سراسر جهان

در نمایشی جهانی از وحدت با الهام از این کمپین، رویدادهایی در سطوح بین‌المللی، ملی و محلی در سرتاسر جهان برگزار شد و همچنان نیز در حال برگزاری است.

مراسم بزرگداشت جهانی که توسط جامعه جهانی بهائی و دفتر روابط عمومی بهائیان بریتانیا در سالن مرکزی وست‌مینستر در لندن برگزار شد، بیش از ۱۵۰ تن از مقامات بلندپایه، از جمله مقامات سازمان ملل متحد، نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی جامعه مدنی، مدافعان برجسته حقوق بشر و خبرنگارانی از چندین کشور حضور داشتند.

در یکی از نشست‌های پارلمان اروپا، داستان اعدام این ۱۰ زن مورد توجه قرار گرفت و نمایندگان مجلس، شهادت یکی از بستگان این ۱۰ زن را که به صورت زنده پخش می‌شد شنیدند. رئیس این هیئت، خانم کورنلیا ارنست (Cornelia Ernst)، و نایب رئیس، آقای بارت گروتویس (Bart Groothuis)، هر دو خاطرنشان کردند که چقدر از داستان این ۱۰ زن متاثر شده‌اند. آن‌ها همچنین نگرانی خود را در مورد وضعیت کنونی بهائیان اظهار کردند.‌

پیام این کمپین از طریق مجموعه‌ای از برنامه‌ها در سطح ملی و محلی در سراسر جهان بیشتر منتشر شد. هر برنامه ضمن گرامیداشت زندگی این ۱۰ زن و تلاش‌های همه زنان ایرانی برای تحقق برابری، کیلومتر‌ها دورتر، بازتابی منحصربفرد از فرهنگ‌های ملی و محلی بود.

جلسات عمومی به مناسبت سالگرد اعدام ده زن بهائی از جمله در اتریش، برزیل، کانادا ، فنلاند، فرانسه، ایرلند، کویت، لوکزامبورگ، جمهوری چک، هلند، نیوزلند ،نروژ، پرتغال، ساموآ، اسلواکی، اسپانیا، آفریقای جنوبی، سوئد، تیمور شرقی، بریتانیا و ایالات متحده برگزار شد.

در اسلواکی علاوه بر جلسه‌ای که به مناسبت این کمپین برگزار شد، بزرگ‌ترین کتابفروشی این کشور نمایشگاهی درباره این زنان بهائی برگزار کرد و نقاشی‌ها و آثار هنری دریافتی برای کمپین داستان ما یکیست را به نمایش گذاشت.

جلسات بزرگداشت در هر پنج معبد قاره‌ای بهائی در سیدنی، استرالیا؛ سانتیاگو، شیلی؛ فرانکفورت، آلمان؛ دهلی‌نو، هند و ویلمت، ایالات متحده برگزار شد. این جلسات شامل سخنرانی‌های مقامات دولتی و نمایندگان مجلس، افراد برجسته و همچنین برنامه‌های هنری، موسیقی و داستان‌هایی بود که بستگان این ۱۰ زن به اشتراک گذاشتند.

در جلسه ویلمت، ایالات متحده، جن شاکوفسکی، عضو کنگره ایالات متحده گفت: «من از آنچه امروز شنیده‌ام و آنچه از قبل در مورد اصولی که شما به عنوان پیروان آئین بهائی برای آن‌ها پایداری می‌کنید، می‌دانم بسیار الهام و انرژی گرفته‌ام.»

بیانیه‌ها و پیام‌های عمومی از افراد برجسته

در یکی دیگر از جلوه‌های قابل‌توجه طنین پیام کمپین، صدها نفر از افراد برجسته، با داستان ما یکیست همنوا شده‌اند و دعوت به مشارکت گسترده در این کمپین نموده‌اند. این شخصیت‌های تأثیرگذار بر شدت فعالیت کمپین افزوده‌اند. تا‌ٔیید کمپین توسط آن‌ها نشانه‌ای از پتانسیل این کمپین برای ایجاد گفتمانی جهانی درباره حقوق برابر برای زنان و مردان است.

طیفی از شخصیت‌های برجسته از جمله مقامات دولتی، نمایندگان مجلس، مقامات سازمان ملل متحد، فعالان اجتماعی، روزنامه‌نگاران، هنرمندان و رهبران حقوق بشر در سراسر جهان از این کمپین حمایت کردند.

پنج زن برنده جایزه نوبل با صدور بیانیه‌ای مشترک صدایشان را در حمایت از این کمپین بلند کردند و گفتند که فداکاری‌های این ۱۰ نفر، «الهام‌بخش نسل جدیدی از زنان است که نمی‌پذیرند سکوت کنند و حاضرند سختی‌های شدیدی را تحمل ‌کنند تا در ایرانی مرفه‌تر و عادلانه‌تر زندگی کنند. داستان پایداری زنان ایرانی در برابر آزار و اذیت، داستانی مشترک است که از مرزهای اعتقاد و پیشینه فراتر رفته است.»

نانایا ماهوتا (Nanaia Mahuta)، وزیر امور خارجه نیوزیلند، بیانیه‌ای برای این کمپین صادر کرد که در آن از ۱۰ زن اعدام‌شده بهائی به دلیل «امتناع از انکار عقاید خود» تمجید کرد و بر فداکاری و شجاعت آنها تاکید نمود. وی گفت: «مردم نیوزلند در کنار مردم ایران به ویژه کسانی که تحت ستم جمهوری اسلامی هستند، ایستاده‌اند». او خواستار «احترام به اقلیت‌های مذهبی در همه جا شد».

کمیسر حقوق بشر استرالیا، لورین فینلی (Lorraine Finlay)، درباره این ۱۰ زن گفت که «خاطرات آنها توسط کسانی که به دنبال برابری جنسیتی و عدالت در ایران و سراسر جهان هستند، گرامی داشته می‌شود.»

اعضای پارلمان اروپا، رهبران جامعه مدنی و فعالان حقوق بشر در اروپا نیز بیانیه‌هایی صادر کردند. نمایندگان پارلمان اروپا، فرانسیس فیتزجرالد (Frances Fitzgerald)، راسا یوکنویچینه (Rasa Juknevičienė)، آنتونی کومین (Antoni Comin)، هانا نیومان (Hannah Neumann)، سیرپا پیتیکاینن (Sirpa Pietikäinen)، سلیما ینبو (Salima Yenbou) و ایزابل ویزلر (Isabel Wisele) به شکل عمومی از این کمپین حمایت کردند.

خانم یوکنویچینه گفت در حالی که ۴۰ سال از زمانی که حکومت ایران «در یک شب ۱۰ زن بهائی را به دار آویخت» می‌گذرد، این همچنان «وحشتی است که زنان امروز در ایران آن را تجربه می‌کنند». خانم پیتیکاینن گفت: «ما در کنار زنان بهائی ایرانی در تلاش برای حقوقشان خواهیم ایستاد.»

فرستاده ویژه هلند برای آزادی دین یا عقیده، بی تن تاشر (Bea ten Tusscher)، از جمله کسانی بود که در این کشور با صدور بیانیه‌هایی از این کمپین حمایت کرد.

این کمپین در اتریش نیز از حمایت قابل‌توجه و تاثیرگذاری برخوردار بود. سه عضو پارلمان - مارتین انگلبرگ (Martin Engelberg)، هانس استفان هینتنر (Hans Stefan Hintner) و رابرت لایمر(Robert Laimer) - در کنار رئیس انجمن قلم اتریش، قاطعانه همبستگی خود را اعلام کردند. شورا هاشمی (Shoura Hashemi)، دیپلمات اتریشی، در توییتی با حمایت خود تاکید کرد که افراد با هر عقیده اعم از زن و مرد، امروز مشتاقانه برای آزادی در ایران تلاش می‌کنند. کورنلیا پسنلهنر (Cornelia Pessenlehner)، رئیس سازمان زنان تاجر و شاغل اتریش نیز این کمپین را تأیید کرد.

سناتور ماریلو مک‌فدران (Marilou McPhedran) از کانادا در پیامی متاثرکننده گفت: «در چهلمین سالگرد ۱۰ زن بهائی در ایران، ما متحدانه در گرامیداشت یاد آنها و زنان ایرانی بی‌شمار دیگر از همه ادیان که جان خود را برای عدالت و برابری فدا کرده‌اند، ایستاده‌ایم. استقامت آنها در برابر ناملایماتِ غیرقابل‌تصور، همچون فانوسی از شجاعت و قدرت راهنمای راه ماست. باشد که فداکاری‌های آنها... فراخوانی برای هر یک از ما باشد تا در کنار کسانی که هنوز با آزار و اذیت روبرو هستند بایستیم.»

در آلمان، چند تن از نمایندگان مجلس و اعضای مجلس نمایندگان، رناتا آلت (Renata Alt)، فرانزیسکا کرستن (Franziska Kersten)، پترا پائو (Petra Pau)، پیپا اشنایدر (Pippa Schneider)، آن شپلی (Anne Shepley) و کارستن شاتز (Carsten Schatz) در حمایت از این کمپین بیانیه‌های عمومی صادر کردند. خانم کرستن در مورد یکی از ۱۰ زن به نام رویا اشراقی صحبت کرد: «رویا که با مادرش و تنها دو روز بعد از پدرش اعدام شد، مانند من دامپزشکی خوانده بود تا اینکه به دلیل اعتقادات مذهبی از دانشگاه اخراج شد». آقای شاتز گفت: «من از کمپین #داستان_ما_یکیست در بزرگداشت زنان اعدام‌شده و مبارزه طولانی زنانی از هر دین و پیشینه‌ برای برابری جنسیتی حمایت می‌کنم.»

مقامات دولتی سایر کشورها نیز حمایت خود را اعلام کردند از جمله از برزیل، کانادا و هند.

احمد شهید (Ahmed Shaheed)، گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران و آزادی مذهب یا عقیده، گفت که «در گرامیداشت یاد و خاطره ۱۰ زن شجاع و شرافتمند بهائی شیرازی که ۴۰ سال پیش جان خود را فدا کردند» به همه مدافعان حقوق بشر می‌پیوندد. جاوید رحمان (Javaid Rehman)، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در بیانیه خود گفت: «امروز یاد و خاطره ۱۰ زن بهائی شیراز را گرامی می‌داریم که نهایت فداکاری را برای اعتقادات خود کردند.»

حمایت‌های افراد عالی‌رتبه در نروژ شامل مسعود قره‌خانی (Masud Gharahkhani)، رئیس پارلمان نروژ و همچنین مونا فاگرس (Mona Fagerås)، نماینده مجلس، بود که حمایت خود را از بهائیان در ایران و کمپین داستان ما یکیست اعلام کردند. در هفته‌های قبل از کمپین، نماینده بهائیان نروژ در مقابل پارلمان حاضر شد تا درباره اعدام دلخراش این ۱۰ نفر و کمپین جهانی در بزرگداشت آنها اطلاع‌رسانی کند.

مجموعه‌ای از رهبران و سازمان‌های جامعه مدنی دیگر نیز به این کمپین پیوستند از جمله عفو بین‌الملل (Amnesty International) و همچنین نمایندگان آن در استرالیا ، اسپانیا و سوئد، مبارزه با یهودی‌ستیزی (Combat Antisemitism)، شهروندان برای راه‌حل‌های جهانی (Citizens for Global Solutions)، توقف زن‌‌کشی در ایران (Stop Femicide Iran)، همبستگی مسیحی در سراسر جهان (Christian Solidarity Worldwide)، درهای باز بین‌المللی (Open Doors International)، حقوق بشر بدون مرز (Human Rights Without Frontiers)، کاپ برای آزادی عقیده (CAP pour la Liberté de Conscience)، دین برای آرامش (Religions for Peace)، اتحاد زنان آزادی دین یا عقیده (FoRB Women’s Alliance)، گروه زنان برزیل (Women of Brazil Group)، انجمن زنان ایرانی در استرالیا (Iranian Women’s Association)، انجمن برای مردمان در معرض تهدید (Society for Threatened Peoples)، سازمان بین‌المللی دفاع از حقوق بشر هند (Human Rights Defense International)، اتحاد استفانوس نروژ (Stefanus Alliance) و دیگران.

ایرانیان شناخته‌شده و چهره‌های سرشناس از این کمپین حمایت قابل‌توجه و وسیعی کردند. ابراز همبستگی عمیق و تاثیرگذار آنها نه تنها تصدیقی بر چهار دهه سرکوب و آزار بهائیان بود بلکه از فراخوان این کمپین برای توجه به بهم‌پیوستگی گروه‌ها و چشم‌اندازی از جامعه که در آن همه فارغ از عقیده، پیشینه و جنسیتشان فرصت‌های برابر برای مشارکت در سازندگی دارند نیز استقبال شد.

شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل، در پیامی ویدئویی گفت: «ستم و تبعیض در جامعه مانند یک ویروس است. وقتی وارد جامعه‌ای شود، اگر در وهله‌ی اول با آن برخورد نشود، همه را مبتلا خواهد کرد. در ابتدای انقلاب جامعه بهائی تحت ستم مضاعف حکومت بود. ۱۰ زن در سال‌های اول انقلاب تنها به جرم باور مذهبی اعدام شدند. متاسفانه در آن زمان این موضوع حساسیت لازم را برنینگیخت. ویروس ستم، به تدریج سراغ همه رفت و همه را مبتلا کرد. همان طور که می‌بینیم آمار اعدام در کشور به چه سطحی رسیده است... این اعدام‌ها نتیجه‌ی بی‌توجهی یا کم توجهی به اعدام بهاییان بود. با ظلم و تبعیض در هر جایی باید مبارزه کرد. ما بهایی یا مسلمان، یا برای نوشتن یک مقاله یا تبلیغ یک باور، تحت ستم هستیم؛ داستان همه ما یکی است.»

مهرانگیز کار، وکیل برجسته حقوق‌بشر دو پیام عمومی صادر کرد و گفت: «چگونه می‌شود جای ۱۰ زن جوان و با اراده و مصمم بر سر ایمان را در این جهان پر کرد؟ آیا ایرانیان انقلاب کرده بودند تا بهاییان مظلوم را بکشند؟ یا میخواستند همه شهروندان امنیت و رفاه بیش‌تری داشته باشند؟ ما اگر در روزگاری که ۱۰ زن بهایی را کشتند شهود عینی بر آن نبودیم، ولی پس از با خبر شدن از آن، شهود خاموش که بوده‌ایم. این خاموشی برای خودمان هم گران تمام شد. با خود میثاق ببندیم که از خاموشی در برابر جنایت حکومت برای همیشه اجتناب کنیم.»

لادن برومند، از فعالان برجسته حقوق بشر و یکی از بنیانگذاران بنیاد عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران چندین توییت پست کرد و با کلماتی تاثیرگذار و سرشار از احساس گفت: «داستان ما یکیست: ما این را از هموطنان بهائی‌مان آموخته‌ایم. رنج غیر‌قابل‌تصور آن‌ها در جمهوری اسلامی ایران آینه‌ای شده است که ما شهروندان عادی ایران در آن می‌نگریم و کوتاهی‌های خودمان را می‌بینیم. آن‌ها با بزرگواری به ما می‌گویند: #داستان_ما_یکیست. ما می‌دانیم چرا داستان آن‌ها داستان ما نیز شده است: چون وقتی این ظلم شروع شد ما همچون ناظرانی بی‌تفاوت به تماشا ایستادیم.»

تورج اتابکی، مورخ برجسته و استاد دانشگاه گفت: «صدای دادخواهی بهائیان باشیم!» در حالی که پرستو فروهر در توییتش دعوت کرد: «مرهم رنج‌های هم شويم.»

نازنین بنیادی، فعال حقوق بشر و هنرپیشه ایرانی- بریتانیایی با چندین توییت از کمپین حمایت کرد و داستان ۱۰ زن بهائی را «حقیقتا دردناک» توصیف کرد.

این ویدئو یک شخصیت داستانی، یک زن جوان بریتانیایی، را نشان می‌دهد که به دلیل عقایدش دستگیر، زندانی و محکوم به اعدام می‌شود. این مقایسه‌ بین زندگی او و ۱۰ زن بهائی اعدام‌شده ‌به مخاطبان ناآشنا با چنین وقایعی کمک می‌کند داستان اعدام این ۱۰ زن را بهتر درک کنند.

ایرانیان حتی از کانون سرکوب، از زندان‌های داخل ایران به این کمپین پیوستند. فعال برجسته حقوق بشر نرگس محمدی که در زندان به سر می‌برد شجاعانه دو پیام حمایتی از داخل زندان اوین، محل نگهداری زندانیان عقیدتی و سیاسی، به اشتراک گذاشت.

هزاران ایرانی از داخل و خارج کشور با توییت‌ها و پیام‌های گیرا به این کمپین پیوستند. در یکی از توییت‌ها آمده بود: «#داستان_ما_یکیست زیباترین داستان کوتاه همراهی و همدلی یک ملت با هر عقیده‌ای کنار یکدیگر است.»

پوشش رسانه‌ای و تهیه مستند‌هایی برای بزرگداشت

یکی دیگر از جلوه‌های حمایت جهانی از کمپین، پوشش خبری توسط رسانه‌های مهم در نقاط مختلف جهان از تلویزیون، رادیو و رسانه‌های چاپی بود. این رسانه‌ها از طریق انتشار داستان‌های تاثربرانگیز درباره این ۱۰ زن، مصاحبه‌های گیرا با اعضای خانواده‌ها، و پوشش گسترده رویدادهای یادبود، تصویری جامع از اهمیت این کمپین ترسیم کردند و از این طریق تعداد مخاطبان #داستان_ما_یکیست را به میلیون‌ها نفر دیگر در سراسر جهان گسترش دادند.

رسانه‌های سنتی - تلویزیونی و چاپی - نیز به‌طور قابل‌توجهی میزان انتشار این کمپین را در سراسر جهان تقویت کردند. تخمین زده می‌شود رسانه‌های سنتی پیام این کمپین را به چند صد میلیون نفر رساندند.

ان‌بی‌سی، شبکه تلویزیونی مهم ایالات متحده، با مصاحبه با اعضای خانواده این۱۰ زن، گزارشی تاثیرگذار در مورد اعدام‌ها پخش کرد.

سایر خبرگزاری‌های سراسر جهان توجه‌ مردم جهان را به این کمپین جلب کردند از جمله آژانس فرانس پرس از فرانسه، شبکه‌های سی‌بی‌سی، سی‌تی‌وی و گلوبال نیوز از کانادا، روزنامه تلگراف از بریتانیا، رادیو فرانس اینترنشنال و لتر دو تهران از فرانسه، شبکه ملی اتریش او.آر.اف، روزنامه برجسته نروژ وُرت لاند، دویچه‌وله، دی‌ولت و دابلیو. دی.ار و دویچ‌لاند‌فانک از آلمان، الپس، ال‌موندو، و آر.تی.وی.ای کانال ۲۴ از اسپانیا، تاگبلات از لوکزامبورگ، ویژن استرالیا از استرالیا، تاثیر اردو دیلی، نیوزسینک ۲۴، ترد آی ورلد نیوز، رایت مدیا، بوپال نیوز، ا.پی ایندیا، ای.تی.وی بهارات اردو و آرونچال آبزرور از هند، نیوزواو از مالزی، نوینی تی.وی از اسلواکی، میلینیو از مکزیک و نشریه استاف از نیوزلند.

شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان و رادیوی دیجیتال و ماهواره‌ای بیش از ۶۵ گزارش تلویزیونی و رادیویی – برخی با زیرنویس انگلیسی – از جمله مستند، پیش از سیپده‌دم را پخش کردند.

آثار هنری از افرادی از سراسر جهان

فراخوان کمپین برای آثار هنری مجموعه‌ای خارق‌العاده را پدید آورده است.

این ترانه از فرانسه یاد ۱۰ زن بهائی شیراز را به عنوان نمادهایی از نور و بارقه‌هایی از امید گرامی می‌دارد.

در فیلم کوتاهی از لوگزامبورگ خاطرات دو زنی که در یک شب اعدام شده بودند توسط بستگانشان تعریف می‌شود.

گروه سرود جوانان در تورنتو، کانادا، ترانه‌ای با نام «مونا با کودکان» را در کنار آهنگساز این اثر اجرا می‌‌کنند. این ترانه یکی از ویدیوکلیپ‌های برتر در سال ۱۹۸۵ بود که در بزرگداشت مونا محمودنژاد ساخته شده بود. او در ۱۸ ژوئن ۱۹۸۳ وقتی تنها ۱۷ سال سن داشت با ۹ زن دیگر به دلیل اعتقاد به عدالت و برابری اعدام شد.

دو هنرمند از کانادا به یاد فداکاری‌های همه زنانی که امروز بر ظلم غلبه کرده‌اند ویدئوی انیمیشنی ساخته‌اند.

یک هنرمند کانادایی ترانه‌ای برای کمپین #داستان_ما_یکیست تهیه کرده است.

ترانه‌ای به فارسی با عنوان «داستان ما یکیست» با الهام از زندگی زنان بهائی شیراز ساخته شده است.

ترانه‌ و کلیپ ویدئویی که توسط آهنگساز نیجریه‌ای در بزرگداشت ۱۰ زن بهائی و کمپین #داستان_ما_یکیست ساخته شده است.

بهائیان فرانسه فیلمی برای تشویق بینندگان به مشارکت در کمپین #داستان_ما_یکیست تهیه کرده‌اند.

فیلمی کوتاه به زبان عربی در بزرگداشت و به یاد فداکاری‌ها و شجاعت ۱۰ زن بهائی تولید شده است.

موسیقی‌دانی در اتریش ترانه‌ای به یاد این ۱۰ زن بهائی ساخته است. او در این اثر می‌پرسد: «آیا زن بودن جرم است؟»

این ترانه عربی داستان اعدام غم‌انگیز ۱۰ زن بهائی را که ۴۰ سال پیش در یک شب در میدانی در شیراز اعدام شدند و داستان شهامت، درستکاری و فداکاری آن‌ها را نقل می‌کند.

هنرمندانی از کانادا و سایر کشورها این ترانه را برای کمپین #داستان_ما_یکیست ساخته‌اند.

فیلمی کوتاه برای کمپین #داستان_ما_یکیست داستان زندگی مونا محمودنژاد را بازگو می‌کند. او یکی از زنان بهائی بود که ۴۰ سال پیش در یک شب در شیراز اعدام شدند.

در این مصاحبه ویدئویی از اتریش، یک مورخ درباره سال پرحادثه ۱۹۸۳ زمانی که خبر اعدام ۱۰ زن بهائی در شیراز، ایران منتشر شد صحبت می‌کند.

برخی دیگر از آثار هنری تولید شده در تصاویر این خبر موجود است.

این کمپین یک‌ساله که به تدریج با مراحل، پروژه‌ها و برنامه‌های مختلفی به پیش خواهد رفت تا ۱۸ ژوئن ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.

اطلاعات بیشتر درباره اعدام این ۱۰ زن و زندگی‌نامه‌های مختصر آن‌ها در این مقاله از جامعه جهانی بهائی در دسترس است.

نظر خود را بنویسید